20 October 2015

Secretele promovabilității la BAC – Colegiul „Dumitru Moțoc” București


 de Cătălina Molnar
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „Dumitru Motoc” a încheiat anul școlar 2014-2015 cu un salt spectaculos în ceea ce priveste rezultatele la Bacalaureat. Rata promovabilitatii a crescut la 25-26%, comparativ cu doar 5% în anul precedent. Un număr de 46 de elevi au luat Bacul la sesiunea din iulie 2015, față de 5 elevi în 2014. Iar in cazul matematicii, materia care ii inspaimanta pe cei mai multi dintre elevi, peste 60% dintre cei care au dat bac-ul au luat […]

Mai departe

22 July 2015

La Colegiul „Moțoc”, elevii învață că nu există „nu pot”


La începutul anului 2015, am început să lucrăm cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Dumitru Moțoc”din București în cadrul proiectului “Adoptă un liceu”, cu sprijinul United Way Romania. Acest liceu are aproximativ 900 de elevi, peste 800 dintre ei confruntandu-se cu situații familiale dificile, o situatie economica precara etc. Proiectul vizează creșterea promovabilității și angajabilității elevilor din acest Colegiu, reducerea abandonului și a absenteismului, precum și o relație mai bună profesori-elevi-părinți. Trei organizații neguvernamentale sunt implicate în implementare: Asociația ROI, Școala de Valori și Fundația Noi Orizonturi.
În cadrul echipei de coordonare […]

Mai departe

12 May 2015

Colegiul „Moțoc” București în „Adoptă un liceu”


Din luna februarie 2015, am început să lucrăm cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Dumitru Moțoc” din București în cadrul proiectului “Adoptă un liceu”, cu sprijinul United Way Romania. Acest liceu are aproximativ 900 de elevi, peste 800 dintre ei confruntandu-se cu situații familiale dificile, o situatie economica precara etc.
Proiectul vizează creșterea promovabilității și angajabilității elevilor din acest Colegiu, reducerea abandonului și a absenteismului, precum și o relație mai bună profesori-elevi-părinți. Trei organizații neguvernamentale sunt implicate în implementare: Asociația ROI, Școala de Valori și Fundația Noi Orizonturi.
Activitățile au început cu […]

Mai departe

27 February 2015

Craiova: O nouă sală de clasă la Liceul Auto


Gazeta de Sud a publicat în data de 26 februarie 2015 un articol depre inaugurarea unei noi săli de clasă la Liceul Tehnologic Auto Craiova, realizate în cadrul proiectului “Adoptă un liceu”.
Potrivit Gazetei de Sud, „acest liceu este singurul din zona Olteniei care beneficiază de acest proiect național, care este derulat de Școala de Valori și Asociația ROI, pe o durată de 3 ani. Proiectul răspunde unor probleme precum fractura existentă între școală și piața muncii, lipsa de motivație și o încredere de sine […]

Mai departe

29 October 2014

24 de licee prezente în tabăra „Adoptă un liceu” 2014

București, 29 octombrie – Peste 120 de participanți, reprezentanți ai 24 licee tehnologice, ai mediului de afaceri și ai autorităților, s-au aflat la Bușteni, în perioada 24-26 octombrie, la tabăra „Adoptă un liceu” 2014 pentru a descoperi cum pot lucra mai bine împreună. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a fost organizat de către Școala de Valori și Asociația ROI, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Ministerului Tineretului și Sportului.
“Adoptă un liceu este o inițiativă prin care ne-am propus să întărim colaborarea între liceele tehnologice și mediul privat din România. Am pornit cu un proiect și acum vorbim despre un spirit de colaborare prin […]

Mai departe

10 April 2014

Învățați pentru a vă descoperi pasiunea- Scoala Altfel la Colegiul Grigore Antipa, Bacău

În acest articol am dat cuvântul unuia dintre cei mai entuziaști părinți ai Adoptă un liceu: Adrian Godoi, din Bacău:
“Fiind preocupat de acordarea unei șanse de dezvoltare a copiilor din liceele teoretice și ca vicepreședinte al asociației părinților și elevilor din Colegiul Grigore Antipa, am aplicat pentru proiectul educațional Adoptă un liceu, din luna noiembrie anul trecut.  Suntem la început de drum și ideea proiectului s-a răspândit mai greu, deoarece tiparele mentale se schimbă în timp, cu răbdare și bunăvoință.
Dar aplicând metodele transmise de cei din echipa Adoptă un liceu, coordonat de Simona, am găsit soluții la unele din nevoile liceului și astfel […]

Mai departe

10 April 2014

Scoala Altfel la Liceului Auto din Craiova

In cadrul parteneriatului initiat intre comunitatea de afaceri craioveana si Liceul Auto, in perioada saptamanii Scoala Altfel, elevi ai liceului au fost invitati sa viziteze compania Kirchhoff Automotive Romania.
A fost o ocazie buna sa vada etapele procesului de productie, pentru a intelege care va fi rolul lor in cazul in care dupa absolvirea liceului sunt pregatiti pentru calificarile care sunt cerute in aceasta companie.

Mai departe

15 March 2014

Intalnire “Adopta un liceu” la Colegiul Tehnic Paul Dimo in Galati

Pe 12 martie am fost invitati sa prezentam comunitatii stranse de inimoasa echipa a Colegiului Tehnic Paul Dimo ce inseamna interventia “Adopta un liceu”.
Au participat circa 30 de persoane: profesori, parinti, elevi, reprezentanti ai mediului de afaceri local si ai administratiei locale precum si reprezentanti din cadrul Facultatii de Arhitectura Navala din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos”.
S-au remarcat opinii favorabile pentru metoda de interventie propusa: ” sa facem din scoala ceva interesant, cum sa facem din absolventi oameni folositori. Solutia –  sa-si descopere un tel personal” Simona Iosifescu- reprezentant Electric Navinstal SRL  sau asa cum a spus domnul Octavian Patrascu, reprezentant al […]

Mai departe

23 February 2014

Intalnire “Adoptă un Liceu” la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița

“Încercați să deschideți cât mai multe minți!” este unul din mesajele pe care copiii le-au transmis echipei de proiect după întâlnirea “Adoptă un liceu” de vineri, 21 februarie, desfășurată la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița. Elevi, părinți, antreprenori, profesori au făcut încă un pas pentru sudarea unei echipe-nucleu care dorește să-și aducă propria contribuție la dezvoltarea școlii sub umbrela proiectului. Simona de la ROI ne-a ajutat să ne descoperim și să spargem bariere de comunicare, demonstrând prin tehnici de coaching că… se poate. Vizionarea trailerului filmului documentar „Ba se poate! ” a fost punctul de plecare a unei dezbateri centrate […]

Mai departe