ASOCIAȚIA ROI

Se axează pe proiecte în domeniul educației, culturii și leadershipului, cu impact asupra comunității. În domeniul educației, Asociația ROI derulează, în parteneriat cu Asociația Română pentru Coaching și cu alte organizații, proiectul Zburd – Educație prin coaching, sprijinit de Raiffeisen Comunități.
În acest proiect inovator, cu ajutorul unor antrenori (“coaches”) voluntari, profesori, elevi și părinți învață să lucreze în echipă pentru îmbunătățirea performanțelor unor licee care au avut rezultate slabe la BAC.

Proiectul-pilot se derulează în perioada 2012-2013, cu acordul Ministerului Educației, în 5 licee din țară, folosind o metodologie de coaching de echipă care a avut rezultate în alte țări. Echipele liceelor au ca obiectiv să găsească soluții la problemele cu care se confruntă școlile: de la promovabilitate redusă, la absenteism, la disciplină și lipsă de motivație sau de încredere.

ADOPTĂ UN LICEU se bazează pe experiența obținută deja în proiectul-pilot Zburd-Educație prin coaching, aducând în plus intervenția integrată și structurată a mai multor organizații neguvernamentale care implementează proiecte pentru adolescenți.

Simona David – Crisbășanu

Simona David – Crisbășanu coordonează proiectele ROI din domeniul educației.  Este dezvoltator de proiecte și echipe, coach, expert în comunicare, construirea reputației, lobby și CSR. A lucrat în presă ca jurnalist, iar apoi a coordonat departamente de comunicare în companii multinaţionale sau românești. În plus, are experiență în domeniul comunicării și în sectorul public. Simona va coordona proiectul din partea ROI.

ȘCOALA DE VALORI

Începând cu anul 2010 a lansat mai multe programe educaționale – printre care GROW – în colaborare cu AIESEC România – un program educațional non-formal pentru adolescenți organizat în 20 de orașe din țară, cu peste 7,000 de participanți de la inaugurare și până în momentul de față. Proiectul este câștigătorul mai multor premii naționale și europene înscriind România pe harta celor mai bune inițiative educaționale de tineret. Din 2012, Școala de Valori a ajuns să lucreze cu toate categoriile de liceeni din România, de la elevi ai grupurilor școlare industriale și până la elevi olimpici internaționali din colegiile naționale de elită.

Revelațiile care au dus natural la ideea proiectului ADOPTĂ UN LICEU au fost ulterior testate în proiectul Drum Sigur (în care Școala de Valori gestionează relația dintre companii de mare succes în România și licee tehnice) sau Zentiva Express (un program de angajare pe termen lung din rândul elevilor de profil tehnic – chimie). În rândul partenerilor instituționali și corporatiști ai Școlii de Valori se află organizații precum: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Biroul de informare al Parlamentului European și AIESEC Romania sau companii precum Petrom, Zentiva, Vodafone, BRD Societe Generale, Kruck, Euroaps, HP, Wrigley,  IKEA, Honeywell, Timbark.

Ștefan Pălărie

Ștefan Pălărie – are o carieră de lucru în sectorul profit și în cel non-profit de peste 15 ani, cu experiență în training, consultanță, interculturalitate și management resurse umane, atât în țară cât și în străinătate. Ștefan va conduce proiectul din partea Școlii de Valori.