27 februarie 2015

Craiova: O nouă sală de clasă la Liceul Auto

Gazeta de Sud a publicat în data de 26 februarie 2015 un articol depre inaugurarea unei noi săli de clasă la Liceul Tehnologic Auto Craiova, realizate în cadrul proiectului “Adoptă un liceu”.

Potrivit Gazetei de Sud, „acest liceu este singurul din zona Olteniei care beneficiază de acest proiect național, care este derulat de Școala de Valori și Asociația ROI, pe o durată de 3 ani. Proiectul răspunde unor probleme precum fractura existentă între școală și piața muncii, lipsa de motivație și o încredere de sine scăzută, necesitatea de a îmbunătăți procesul educațional și accesul la educație, necesitatea de a îmbunătăți colaborarea profesor – elev – părinte, dar și nevoia de îmbunătățire a colaborării dintre școală și mediul de afaceri.

Sala de clasă inaugurată este realizată pe baza ideilor elevilor Liceului Tehnologic Auto. Aceștia, sub îndrumarea profesorilor, au realizat design-ul clasei. Suma de 11.000 de lei care a fost investită pentru modernizarea sălii de clasă a fost alocată de operatorii economici implicați în proiect, Cummins și Kirchhoff.”

cv2
În fotografie, puteți vedea echipa de elevi-profesori-parteneri din mediul de afaceri care au contribuit la crearea unei clase altfel, vesele și luminoase. Un motiv puternic ca elevii să vină cu drag la școală, mai ales că au participat la lucrările de decorare a clasei, alături de profesori inimoși și talentați. La inaugurarea clasei au fost prezenți partenerii din cadrul proiectului, respectiv Liviu Ungureanu de la Cummins Generator Technologies și Gabriel Porojan de la KIRCHHOFF Automotive Romania. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai firmelor implicate în poiectul nostru – POPECI SA și SITCO SERVICE -, jurnaliști și părinți ai elevilor. Au fost prezenți și antrenorii Adopta un liceu din acest proiect: Ana-Maria Alexandru și Irina Savu.

Decorarea clasei este doar una dintre activitățile cuprinse în „Adoptă un liceu” la Liceul Auto Craiova. Implementarea proiectului este susținută de un grup de companii prezente cu unități de poducție la nivel local: Cummins Generator Technologies Romania, KIRCHHOFF Automotive Romania, POPECI UTILAJ GREU S.A., SITCO SERVICE. Ca parteneri ai proiectului, contribuie și Camera de Comerț Dolj, precum și Universitatea Craiova.

Your comment